Gästbloggare Terese Marvelin


Idag är det dags för en gästbloggare här på bokcirkel.se igen. Jag tycker det är så trevligt att författare vill skriva här och idag lämnar jag med varm hand över ordet till Terese Marvelin. Terese är en spännande ung kvinna som arbetar som skyddsvakt och brandvärnsman. Dessutom tycker hon om att skjuta med pistol och hon tränar hårt flera gånger i veckan. Helt klart en tuff tjej. Ändå är det en feel goodroman hon skrivit. Härligt med dessa kontraster, tycker jag. Självklart har jag gillat Tereses Facebooksida - gör gärna det du också!

Tusen tack, Terese, för att du ville hälsa hälsa på hos mig!Hallå alla! 

Terese Marvelin bakom spakarna här. Jag tänkte tipsa och berätta lite om min debutroman. Vi börjar med baksidetexten:

Rebecka lever ett riktigt singelliv.  
Hennes livsbekymmer sträcker sig som regel inte längre än hur hon ska undvika sin kollega Ernst som inte kan sluta flirta med henne och hur hon ska få Robin, sin bästa kompis, att inse att han borde sluta ligga runt.  
En dag ser hon en man på tunnelbanan som hon inte lyckas läsa och sätta fingret på, trots sin förmåga att alltid kunna fantisera fram en främlings livshistoria. När de senare möts av en slump förstår hon snabbt att det är något mycket speciellt med den mannen och att hon måste ta reda på om hon för första gången i sitt liv träffat Honom, han som är ämnat att vända upp och ner på hennes liv.  

Var lugn, allt är i sin ordning är Terese Marvelins debutroman, en historia i feel good-anda om kärlek, vänskap, svek, vardagsbekymmer och livskriser. 

Boken är en klassisk chick lit på det sättet att du får följa med en helt vanlig kvinna under en stund i hennes liv. Hon flyger inte på drakar, jobbar inte som privatdetektiv och besitter inga superkrafter. Hon är alltså en vanlig kvinna, kanske precis som dig och definitivt precis som mig. 

Resan som vi får följa med på kommer att få dig att gråta av skratt men även att skratta av gråt. Fundera på den meningen ett tag. Det är djupt, men det är sant. 

Vill du läsa så lättsmält att det rinner genom kroppen på dig passar boken inte dig. För den kommer att stanna till vid ditt hjärta och den kommer att göra ett avtryck. 

Målgruppen för boken, den var till en början kvinnor. 95 % av mina läsare är kvinnor men dom 5 % män som läst boken har uppskattat den enormt. Målgruppen åldermässigt… hm… Det är svårt att avgöra. Det går liksom inte att avgöra att någon borde tycka om en bok bara för att han eller hon är i en viss ålder. Ska vi säga 20-55 år? Då har vi safe’at lite. Alla som kan identifiera sig med en helt vanlig kvinna i 30-årsåldern kommer att uppskatta Rebecka och boken. 

Tänk dig det mest vardagliga problem du har. Kanske att det mysiga ljuset du tände vid din sida brann ut och att du nu måste resa dig upp för att hämta tändstickor. Fundera nu på det jobbigaste du någonsin varit med om. Kanske har din man sedan 20 år tillbaka precis berättat att han har hittat någon ny. Kontrasterna är stora, eller hur? Det är det boken handlar om. 

Livet med både total lycka och stora besvikelser.

Var lugn, allt är i sin ordning kommer att erbjuda en flykt från din egen vardag till en plats och ett liv som både roar och oroar.

Boken köps billigast HÄR på Adlibris. Det går också bra att maila mig på: info@teresemarvelin.se för att köpa ett signerat exemplar.

Kommentarer

Populära inlägg