Brumfällan av Andreas och Emma Svalander

Kan man skriva en liten bilderbok om Hi-Fi för barn? Javisst, det kan man faktiskt. Det har Andreas och Emma Svalander gjort. De har tillsammans skrivit och illustrerat den charmiga boken Brumfällan, som de gett ut på det egna förlaget med det fyndiga namnet Emmagjort. De driver ett företag som specialiserat sig på att sälja Hi-Fi och stereotillbehör via nätet och dessutom växte Emma upp med en mycket Hi-Fi-intresserad pappa. Därför är det inte konstigt att debutboken, som jag fått som recensionsexemplar, för författarparet kom att handla om just ljud.

I Brumfällan tar Lollo hjälp av sin kompis Albin för att försöka lösa det brummande problemet med hennes pappas fina stereo. Varifrån kommer allt brum egentligen? Har stereon blivit sjuk? Barnen bestämmer sig för att bygga en brumfälla för att fånga in det som orsakar brummet.

Men brumtrollen visar sig vara svåra att fånga och faktiskt är det nog inte några troll som skapar sus, brus och brum, trots allt. Det är något annat och det måste fixas.

Brumfällan är full av glada och färggranna bilder och lilla Lollo är söt och påhittig. Det här en trevlig bok för barn som tycker att det är spännande med ljud, stereoapparater, musik och teknik eller helt enkelt barn som vill läsa en bok som är lite annorlunda.
Kommentarer

Populära inlägg