Nostalgisk känsla av min bok


Medan barnen fortfarande var små hittade jag en rolig tävling som jag genast bestämde mig för att delta i. Man skulle gör sin egen barnbok och eftersom det var en tanke jag haft länge passade det mig alldeles utmärkt.

Idén kom till mig direkt och jag bestämde mig för att göra en bok om en pirat-flicka. Pirater och dödskallar var högsta mode på den tiden och jag tyckte att saknades en tjej i sammanhanget. I berättelsen växlade jag mellan vad som hände på riktigt och hur hon uppfattade det hela i sin alldeles egen piratvärld.

En hel sommar höll jag på och målade akvareller att illustrera den rimmade sagan med och förhoppningarna var stora när jag skickade in mitt bidrag till tävlingen.

När det några veckor senare stod klart att jag inte hade vunnit skickade jag in boken till andra förlag och hoppades att de skulle nappa på historien och vilja ge ut den, men så blev det inte.

Vann gjorde den här boken och snopet nog kom den här boken ut något halvår efter det att jag fått mina refuseringar. Temat är detsamma som i min - en flicka lever i vardagen som pirat...

Idag råkade jag få syn på min bok, som står i bokhyllan här hemma, och nog kändes det nostalgiskt att läsa den igen. All tid och kärlek som jag lade ner på den känns fortfarande i hjärtat...

Kommentarer

Ulla E sa…
Så lika böckerna ser ut. Plagiat av din, är min första tanke.
Tanken är verkligen densamma, så jag måste säga att det kändes väldigt snopet att se den i butikerna...

Populära inlägg