Träff i Cyranos anda

Vegetable - mycket god vegetarisk pizza.

På Cyrano i Kungsbacka med Åsa Ö, Catrin, Millan, Sofie, Camilla och Joanna

Det var en kraftigt decimerad styrka som samlades på Cyrano denna riktigt kyliga afton i midvintermörka december. Vi var sex av fjorton, men fördelen med det (man måste ju ändå se någon) är att alla faktiskt kan prata med varandra och hålla ett enda samtal i liften trots att vi sitter på restaurang. För ett par år sedan var det precis tvärtom, för då skrattades det vid ena bordet medan det andra bordet mest pratade skilsmässor och dödsfall. Det gjorde att upplevelsen för kvällen skilde sig markant beroende på vilket bord man hamnat vid.

Den här gången pratade vi alla tillsammans och dessutom pratade vi om ämnen vi inte så ofta diskuterar så ingående. Vår vana trogen började vi med att prata om boken och den här gången gick det ovanligt snabbt, för inte en enda av oss som var där hade läst boken. Det har faktiskt aldrig hänt förut och det kändes väldigt märkligt.

Pistou - väldigt god pizza utan tomatsås men med chevre.
Några hade köpt den, men inte börjat på den och andra hade inte ens köpt den. De som både köpt den och börjat läsa var tyvärr inte md denna kväll, så kanske kommer vi att få en rapport i januari istället.

Maten var vi väldigt nöjda med och de flesta beställde de speciella vedugnsbakade pizzorna, som restaurangen är mest kända för, men även de som valde pasta och sallad blev nöjda.

Eftersom det inte blev så mycket diskussion om månadens bok ägnade vi längre tid åt andra spännande och läskiga ämnen som träning och rädslor. En i gänget har deltagit i ett träningsprogram som var väldigt avancerat och innebar fem träningspass i veckan under tio veckor. Vi andra som inte tränar lika hårt har svår att förstå hur man hinner med något sådant, men vi var alla mycket fascinerade och imponerade.

I programmet hade även ingått att mäta kroppen utifrån andel fett, muskelmassa osv och även hålla koll på måltiderna. För att nå optimalt resultat gäller det att äta mer fick vi veta och framför allt tidigare på dagen. Tyngdpunkten ska ligga på frukost och lunch, för att sedan trappas av under dagen. Mycket intressant.

Vi andra var inga direkta träningsnarkomaner om man uttrycker det milt, så det var intressant att höra hur det går till på hög nivå.

Ett annat ämne vi pratade om en del var rädslor och hur rädda vi har blivit sedan vi fick barn eftersom vi då är sårbara på ett helt annat sätt än vi varit förut, då vi trott oss styra våra liv på ett annat sätt. En del är rädda för att barnen ska göra galna saker som tonåringar och andra är rädda över att det bara ska hända dem saker, i princip utan anledning. Ytterligare andra tycker inte att det finns någon anledning att oroa sig innan eländet kommit och det är självklart det allra klokaste sättet att se på livet. Att bara gå runt och oroa sig leder ju sannerligen inte till något gott.

Nästa månadsbok blir som vanligt i december årets nobelpristagare i litteratur och i år gick priset till Tomas Tranströmer, så nu är det valfria dikter av honom som gäller. Vi brukar alltid ha ett alternativ och i år blir alternativet Nära dig av Joanna Björkqvist, och det låter ju härligt bekant, för det är ju jag som skriver den här bloggen som skrivit den boken.

Vi kommer att diskutera båda dessa, om någon har läst dem förstås, i januari och vi brukar alltid flytta januariträffen en vecka, eftersom den första onsdagen i januari alltid ligger medan det fortfarande är jullov. Så är det även denna gång. Dessutom råkar jag befinna mig på resande fot och det skulle kännas väldigt snopet att diskutera bokcirkelboken som jag skrivit utan att jag är närvarande, så därför beslutade vi att januari månads träff flyttas till torsdagen den 12 januari. Precis som planerat äger träffen rum hos Camilla och eftersom var med på Cyrano gick det snabbt att fatta beslutet.

De flesta har redan köpt boken, men om det är någon som inte har gjort det och vill göra det, så går det förstås utmärkt att höra av sig till mig, så fixar vi det. Samma regler som vi alltid har gäller självklart även denna gång; man måste inte ha läst boken för att få komma på träffen.

Listan över värdinneskapet, som finns under fliken Kommande träffar, är nu uppdaterad så att alla träffar ytterligare två år framåt finns antecknade. Ända fram till december 2014 är det alltså möjligt att se vem vi ska vara hos och när. Kolla gärna där och säg till om det är någon dag som det inte passar dig att vara värdinna.

Kvällen träff blev ovanligt kort för redan 21.30 började de sopa i trappan och då misstänkte vi att det började bli dags att dra sig hemåt, så då gjorde vi det. Det var glashalt ute och riktigt läskigt att köra hem, men som tur var klarade vi oss alla bra - säkert till stor del tack vare att vi bytt till vinterdäck i god tid.

Som vanligt fick vi en mysig afton tillsammans och det kändes trevligt och passande att sitta på en restaurang med namn ifrån en författare på 1600-talet. Nu är det dags att önska er alla

God Jul och Gott Nytt År

så ses vi igen torsdagen den 12 januari!

Kommentarer

Åsa ö sa…
Måste tillägga att pizzorna ser lite suspekta ut men jag kan lugna med att de var riktigt goda! Trevlig kväll som alltid trots att vi var få.... God jul tjejer!!
Japp, jag håller med! Riktigt goda var de!

God jul till dig med!

Populära inlägg