Annorlunda avslutningsafton på stanPå Bodega Tapas och bar med Sussie, Cattis, Millan, Åsa Ö och Catrin

Det blev en ovanligt annorlunda bokcirkelträff denna decemberafton. Jag själv, som håller i denna sajt och som brukar vara den som uppdaterar läget, kunde tyvärr på grund av sjukdom i familjen med tillhörande sjukhusbesök inte närvara under kvällen och det fick jag veta först på eftermiddagen samma dag. Av den anledningen kommer blogginlägget från decemberkvällen att bli oerhört knapphändigt och kortfattat, för det är omöjligt att skriva om det som sades om man själv inte hörde det och ingen annan heller tycks minnas.

Bokcirkeln träffades i alla fall på den hyfsat nyöppnade restaurangen Bodega Tapas och bar en lagom kylig afton i december och trots att det inte var så många andra gäster där och stället stängde redan klockan 22 blev det en trevlig kväll för de fem som samlats.

Lite snack om november månads bok blev det förstås i alla fall och det var Vi kom över havet av Julie Otsuka som vi under demokratiska former valde senast vi sågs. Dessvärre var det ingen som var så värst begeistrad i boken. Alla hade stort bekymmer med den enorma generaliseringen som märks redan i titeln. Vi förstod inte att boken genomgående skulle vara så allmängiltig som titeln tydde på, men det var den. Hela tiden stod det att vi födde våra barn om våren och vi födde våra barn på en höskulle om hösten. Våra män slog oss och våra män var mycket ömsinta. 

"Vi" var alldeles för ogreppbart och vi fick ingen kontakt med dem det handlade om. Vi kom aldrig det minsta nära, snarare hölls vi långt borta som betraktare genom ett fönster där inget ljud sipprar ut och där vi endast kan skönja svaga konturer genom den dimmiga rutan. Det var lite ledsamt att vi inte kände mer, för vi hade goda förhoppningar om ett ämne som vi från början inte kände till, nämligen japanska kvinnor som åker till USA för att gifta sig och få ett bättre liv, men det blir inte alls som de har trott.

Andra ämnen som avhandlades under kvällen var naturmedicin och oljor som komplement till den vanliga läkarvården. En i gänget har utbildat sig inom denna alternativmedicinkonst och det är alltid spännande att lyssna till nyheter.

Under december månad kommer vi att läsa en valfri bok av årets nobelpristagare i litteratur - Alice Munro. Vanligtvis brukar vi ha ett alternativ om vi tycker att pristagaren känns för svår, för trist eller för ointressant, men den här gången vi överens om att det räcker med nobelpristagaren som altarnativ för hon anses ganska lättillgänglig och noveller är dessutom något vi alla borde kunna ta oss igenom.

Nästa gång vi ses har vi hunnit en vecka in på 2014 och eftersom den första onsdagen i månaden är på själva nyårsdagen flyttar vi träffen till den 8 januari istället.

Fram tills dess önskar vi alla en riktigt

GOD JUL OCH ETT LJUVLIGT 2014!Kommentarer

Populära inlägg