Tillbaka efter sommaruppehållet


Hos Cattis med Sofie, Åsa Ö, Åsa K, Catrin, Heidi, Sussie, Millan, Malin och Joanna

Äntligen var vi tillbaka igen efter sommaruppehållet, men sommaren var långt ifrån slut denna varma sensommarkväll. Vi satt i uterummet med öppen dörr hela kvällen och njöt av de varma vindarna. Hela veckan efter träffen var precis lika fantastiskt varm, så nog har vi haft en makalöst lång sommar i år.

Kvällens värdinna är inte så mackig av sig, så flott nog bjöd hon på paj istället. Det var självklart jättegott och vi försåg oss med rejäla bitar av både matpajen och efterättspajen, som spännande nog serverades med gräddfil. Vi fick också stora gröna oliver, grymma hemgjorda hummus och tapenade samt tomater från både butik och grannen.

Under sommaruppehåller kunde vi välja på att läsa en uppföljare eller en självhjälpsbok. Jag hade redan tjuvstartat genom att läsa (och blogga om) Therese Nilssons tänkvärda Är du regissören i ditt liv?. Vi pratade lite om den igen och hur olika metoder väl hjälpt författaren själv och säkert kan hjälpa även andra. Flera andra hade också valt självhjälpsbok och det var ganska varierande ämnen och lika varierande omdömen.

Några i bokcirkeln hade med sig boken så jag kunde ta en bild, som stöd för minnet, men det var säkert fler böcker än så som avhandlades utan att de kommer med denna gång. Här följer i alla fall några av de lästa titlarna:

Det sitter i huvudet av Michael Södermalm

Läsaren har upplevt författaren IRL och tyckte inte att boken levde upp till förväntningarna hon hade efter att ha hört och sett honom föreläsa. Den entusiasm som han har när han föreläser gick inte fram på samma sätt i boken.

Själv - kraften i egentid av Linus Jonkman

Om att trivas med att vara i sitt eget sällskap. Läsaren tyckte att det var lite intressant men har ännu inte läst ut boken.

Sluta oroa dig - börja leva! av Dale Carnegie

En lite äldre bok som stått i bokhyllan i flera år, men som nu åkte fram tack vare titeln som passade läsaren bra i livet just nu. Kanske inga större aha-upplevelser, men ibland behöver man bli påmind om saker som man egentligen redan vet.

Vi pratade lite om resor, både gjorda och planerade, och del blev också en del jobbsnack eftersom flera genomgår förändringar på sina arbetsplatser. En har flyttat ut från ett ensamt kontor till ett kontorslandskap och en annan arbetar numera på en arbetsplats där det inte finns några bestämda platser, utan man tar sin låda och ser var det finns en ledig plats. Den tar man.

När det blev dags att presentera månadens bok blev det någon form av omröstning kan man säga. Kvällens värdinna hade redan innan sommaruppehållet bestämt vilken bok hon skulle välja och med tanke på hur sällan man är värdinna och därmed får chansen att välja bok är det naturligtvis ett tillfälle man gärna vill ta vara på.

Samtidigt råkar det krocka med att en i bokcirkeln själv släpper en ny bok och då kan man ju tänka sig att man kanske borde välja den boken när den just kommit.

Efter lite funderingar fram och tillbaka bestämde vi att (självklart) ha den bok som värdinnan valt och så väntar vi med den andra (När mörkret viker undan för livet av mig själv, Joanna Björkqvist) tills i december, då den blir alternativ bok till årets nobelpristagare. Vi har ju som bas att vi läser nobelpristagaren under julen, men vi brukar också ha ett alternativ som är lite mer lättsmält och i år blir det alltså min nya reportagebok, som faktiskt - ämnet till trots - är mer lättsmält än man kan tro.

Boken som värdinnan valt är Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart och den har vunnit Goodreads Choice Awards och är också utsedd till en av årets bästa böcker av flera medier. Omslaget fick genast beröm så vi hoppas att insidan lever upp till den snygga utsidan. 

När vi diskuterade kommande värdinneskap visade det sig bli riktigt rörigt framöver. De tre kommande värdinnorna bytte lite hejvilt med varandra för att det skulle passa alla och jag hoppas att jag fick till allt korrekt nu (med värdefull hjälp - tack!). Hojta till om något blev tokigt i alla fall.

Nästa gång vi ses är det redan oktober och då är Bokmässan över för i år. Jag har tidigare mejlat att ni kan köpa lite billigare biljetter via "mitt" förlag och några har redan gjort det. Om fler är intresserade kan ni bara mejla mig.

Till er som kommer till Bokmässan - välkomna, vi ses nästa vecka! Till er andra - vi ses på nästa träff!

Kommentarer

Populära inlägg