Kvinnonamn i titeln - sommarens temaHos Catrin med Fia, Sofie, Cattis och Joanna

Juniträffen ägde rum en helt magisk måndagskväll (!) och vi kunde sitta ute hela kvällen. Den här gången träffades vi den 4 juni eftersom onsdagen var en röd dag och dessutom fasligt nära studentdagen den 8 juni. Vi var många som behövde förbereda lite inför denna stora dag, men några hade redan haft student, så det blev mer prat om detta ämne än om böcker denna gång. Det kändes lite högtidligt att kliva in i ett hem där det hängde ballonger i form av STUDENT i guld i köksfönstret. Det är lätt att kastas tillbaka till sin egen student och också börja tänka på de egna barnens kommande studentdagar. Det är ändå en väldigt speciell dag som man alltid bär med sig.

Några i gänget har ju klarat av studenten för flera år sedan, men vi var många nybörjare som gärna ville veta hur det hade gått och det verkade som om alla var nöjda, så det kändes fint.

Maj månads bok, Världen utan dig av Jill Santopolo, blev en trevlig bekantskap. Man förstod som läsare ganska tidigt hur boken förmodligen skulle sluta men vägen dit var ändå inte helt given och det hände saker längs vägen som vi inte var beredda på. Redan innan vi började läsa kunde vi på framsidan få veta att detta var en bok för alla som läst och älskar Livet efter dig och En dag. Det hade vi alla gjort, så vi misstänkte att vi skulle tycka om den här också. Jag var dock, uppriktigt sagt, aningen skeptisk, för ibland känns det som om en författare vill rida på en speciell framgångsvåg och härmar originalet för mycket. Så kände jag dock inte här och det gjorde ingen av oss.

Det var lättsam läsning som passar perfekt en sommardag på stranden eller i skuggan i hängmattan, men det fanns också ett stråk av allvar. Jag uppskattade särskilt att det hann gå ett par, tre år ibland när de två huvudpersonerna inte hade kontakt utan båda levde sina egna liv på varsitt håll i världen. Sedan var det något som gjorde att de hördes av igen. Någon tyckte att boken aldrig riktigt berörde och det var framför allt tankar från dem som lyssnat, så det kan finnas en skillnad där.

Språket var enkelt och flytande, och åren gick på det där sättet som år gör. Saker bara händer och man går vidare och det blir inte alltid som man en gång trodde, men det kan också bli bra.

Det var ljuvligt att få sitta ute och äta av allt det goda som värdinnan dukade fram och framåt kvällen var det extra gott med både te och filt, för då blev det lite kyligt, trots allt.

Nästa gång vi ses är det redan september och det känns ofattbart så här när juni står i full blom, men vi vet att vi snart är där. Det är alltid lika spännande att välja tema inför sommaren och den här gången har vi bestämt oss för att läsa en valfri bok där det finns ett kvinnonamn i titeln. Det visade sig att det fanns ganska många böcker att välja på och jag har mejlat ut en lista till alla i gänget. Det blev hela två fulla A4-sidor efter bara en stunds googlande. Det ska bli väldigt spännande att se vad alla kommer att välja!

Jag kikade som hastigast i min egen bokhylla och där fanns till exempel dessa böcker med kvinnonamn i titel.

Efter en väldigt mysig kväll tillsammans återstod bara en sak och jag säger detsamma nu:

HA EN RIKTIGT GLAD OCH SKÖN SOMMAR! Kommentarer

Populära inlägg