Nytt hem och vacker drinkHos Heidi med Sussie, Cattis, Catrin, Sofie, Åsa K, Gerd, Malin och Joanna


Kvällens värdinna hade bara bott i nya lägenheten några veckor när det var dags för bokcirkel. Det var inte helt lätt att hitta en lämplig parkeringsplats och heller inte alldeles enkelt att veta vilken dörr man skulle knacka på av de tre som fanns att välja på i huset. Men när dessa små bekymmer var lösa slog vi oss glatt ner på uteplatsen denna vackra sensommarafton.

Som vanligt bjöds vi på gott bröd och pålägg, men det vackraste denna kväll var helt klart den lilla äppelrödbetsdrinken vi fick i små snapsglas. Otroligt vacker färg och gott var det också. Värdinnan hade gjort den själv efter att med imponerande envishet lyckats leta upp alla delar till juiceapparaten mitt i allt flyttstök.

Egentligen märkte vi inget av flyttstöket för när vi lite senare på kvällen, när kylan besegrade oss, flyttade in i vardagsrummet såg det lika fint ut som det brukar göra hos värdinnan även om inte alla gamla möbler fått plats i den nya lyan. Hemtrevligt var det alldeles oavsett.

Under sommaren har vi läst böcker med ett kvinnonamn i titeln och det visade sig vara ett rätt lyckat tema för dels fanns det många böcker att välja mellan och dels hade många också läst eller lyssnat på någon.

Vi var två som läst Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman och vi tyckte båda att den var så bra att vi rekommenderade den till andra. Två nappade genast och nästa gång hoppas vi att vi kan diskutera den lite mer, för det fanns saker som vi inte ville avslöja om fler ville läsa den.

Andra böcker som vi läst under sommaren var Vera av Anne Swärd, som alla tre läsare tyckte var bra och som genast väckte intresse hos fler, och klassikern Jane Eyre av Charlotte Brontë, som två hade läst under sommaren men som fler hade läst tidigare i livet. Andra böcker som endast en person hade läst men som ändå fick uppskattande ord var Sophies historia av Jojo Moyes, Darling Mona av Lena Ackebo samt  Ylvas bok av Maria Gustavsdotter.

Eftersom det var ett tag sedan vi sågs körde vi en liten runda så alla fick berätta vad som hänt den senaste tiden. Det hade hänt så mycket att det blev en riktigt sen kväll och det var kul att höra alla spännande uppdateringar om såväl nya husdjur och nya pojkvänner som barn och föräldrar som flyttat.

Till nästa träff ska vi läsa Stanna hos mig av Ayobami Adebayo och det färgglada omslaget passar bra med sina orange toner när vi nu går mot höst.

När vi skildes åt var det ganska kyligt och vi fick gärna ta varsitt päron från det fina trädet innan vi vinkade adjö för den här gången. Några av oss kommer att ses innan nästa träff, som äger rum den 3 oktober, och då blir det på Bokmässan. Det är alltid lika trevligt med Bokmässan, oavsett om man är besökare eller utställare, tycker jag.

Välkomna till Grim förlags monter B04:79, där jag kommer att finnas alla fyra dagarna!

Kommentarer

Populära inlägg