Träff på BAO KitchenPå BAO Kitchen med Sofie, Catrin, Cattis, Malin och Joanna

På grund av sjukdom ägde november månads träff rum på BAO Kitchen i Kungsbacka. Endast en i gänget hade varit där förut och vi tyckte alla att det kunde vara kul att prova eftersom hon var så positiv. Det visade sig vara ett riktigt bra ställe. Det var väldigt snyggt inrett i gröna harmoniska toner och det var lite lagom med folk som kom och gick. Det var lugnt och skönt, så att vi alla kunde prata utan att skrika, trots att det var musik i bakgrunden. Maten var både snygg och supergod. Den kändes verkligen fräsch och nyttig utan att vara det minsta tråkig. Tvärtom var det fullt av olika smaker och en härlig mix av det mesta.

Bokdiskussionen blev lite annorlunda denna gång och jag ska inte skriva så mycket om den här i inlägget. Förra månadens värdinna hade valt en bok där hon har en relation till författaren och det står alla helt fritt att välja bok efter eget tycke och smak den gång per år som man är värdinna, så det är inget fel i det. Boken, Tills livet skiljer oss åt av Linda Gabrielsson, fanns dock endast som inbunden bok för 207 kronor på Adlibris och 206 kronor på Bokus och inte som ljudbok eller pocket, så redan från början gick det att misstänka att antalet som skulle läsa boken skulle bli lågt.

Så blev det också. Endast bokväljaren själv och jag hade valt att köpa och läsa den. Jag gav dock upp efter 63 sidor då jag inte tyckte att den höll måttet för en utgiven bok. Med tanke på att boken är hela 426 sidor lång kände jag inte att jag ville lägga den tiden på den, helt enkelt. Att jag är mer kräsen än många andra i bokcirkeln är ingen nyhet och jag hade många konkreta orsaker till att jag valde att ge upp, men det blev ingen vidare diskussion kring bokens kvaliteter eftersom det blev känsligt med mina åsikter. Hon som valt den konstaterade i alla fall att hon tyckte att den var bra och att den passade henne och därmed lämnade vi diskussionen kring månadens bok.

Istället pratade vi om inredning och det var ett mindre känsligt ämne. En i gänget ska göra om köket och har kontaktat hantverkare som ska hjälpa till, så vi fick se jättefina bilder på stilen. Det är alltid spännande med stora förändringar i våra hem, så vi ser fram emot att få se det klart så småningom.

Vi pratade en del om våra vuxna barn och deras förehavanden också. Det är verkligen helt andra ämnen när vi pratar om dem nu jämför med för några år sedan. Nu är det deras tentor, bostäder, förlovningar och jobb istället för alla småbarnssaker vi pratade om förr i tiden. Det hinner onekligen hända en del på sjutton år!

Hon som skulle varit värdinna skickade sms på vad hon valt för bok till nästa gång. Under november ska vi läsa Gröna fingrar sökes av Annika Estassy och den finns i alla format, så förhoppningsvis blir det fler som kan diskutera boken nästa gång vi ses.

Vi brukar alltid gå ut i december och det bestämde vi oss för att göra nästa månad också, trots att vi var på restaurang även denna månad. Planen är att gå till Rum 35 som har quizkväll när vi har vår träff, så vi hoppas att det kan vara kul med något lite annorlunda. Mejl om detta har redan skickats och det kommer ett till som alla måste svara på innan det är dags, så vi vet hur många vi blir.

I december har vi alltid vi läser valfri bok av årets nobelpristagare, men vi brukar också ha något alternativ. Fundera gärna på vad vi kan ha som alternativ bok till nästa gång vi ses.

Och eftersom det är quizkväll nästa gång: plugga allt möjligt, så ni kan briljera!


Kommentarer

Populära inlägg