Exklusivt tioårsfirande på spa


På Sankt Jörgen Park Resort med Millan, Åsa Ö, Lena, Cattis, Sussie, Åsa K, Fia och Joanna.

Januari månads bokcirkelträff blev verkligen något utöver det vanliga. I höstas bestämde vi att vi skulle fira våra första tio år tillsammans med att åka på spa i januari och nu var det äntligen dags. Snön låg fläckvis denna kyliga dag när vi kom till Sankt Jörgen Park Resort, men solen sken och gav ett svagt hopp en framtida vår.

Vi träffades klockan 14 och eftersom rummen inte var klara så pass tidigt samlades vi i baren och inledde med ett glas vin medan vi pratade om förra månadens böcker och kommande månads val. Det tyckte vi genast kändes lyxigt för vin brukar vi inte ha på våra träffar.

Ingen av oss hade läst årets nobelpristagare, som är det ena valet under under december, utan vi pratade istället om andra böcker vi läst sedan vi sågs senast och det var det andra valet vi kunde göra under månaden. En tipsade generellt om Ann Rosmans böcker, för hon hade läst flera och gillade dem. Två hade läst Bortvald av Helen Lindell och blivit väldigt berörda av hennes historia om sin minst sagt trassliga och sorgliga barndom och uppväxt.

En hade läst Viveca Lärns Öster om Heden, men var tyckte att det var en barnbok för vuxna och gillade den inte. Leif GW Perssons bok om den egna klassresan, Gustavs grabb, rekommenderas däremot varmt, för den gav en fin och djupare bild av denne annars ganska bufflige man. En annan bok som rekommenderades var Katedralen vi havet av Ildefonso Falcones. Det är en bok som en annan tjej i bokcirkel läst tidigare och tipsat om och nu hade alltså ytterligare en läst boken och var minst lika lyrisk över den som den förra var. Kul med så många bra tips!


Trots att vi samlades på spa denna gång hade vi ändå formellt en värdinna, för någon måste ju välja januari månads bok och den här gången var det Millans tur. Hon hade läst tre böcker av Annika Bengtsson: Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan. Valet mellan dessa tre var mycket svårt, tyckte värdinnan, som helst vill att alla läser alla tre böckerna, för de är alla delar i en löst sammansatt serie. Om man nu inte hinner läsa alla tre, vilket kan vara svårt förstås, är det Kråkprinsessan man bör börja med, så därför blev det efter mycket funderande den som blev månadens bok.


Spännande nog kommer vi att vid nästa bokcirkelträff gästas av själva författaren, så det vore roligt om så många som möjligt hinner läsa boken, så vi kan prata med Annika Bengtsson om den. Det ska bli väldigt intressant att få diskutera direkt med författaren, för det har vi aldrig gjort förut. Boken är på 164 sidor, så de flesta bör hinna läsa ut den på en månad.

Efter ett par timmars småprat var vi redo för en spa-ritual och vi kunde välja mellan en avslappnande, en rengörande och en energigivande variant. Det var trevligt på alla sätt, men så otroligt mycket folk överallt att det var svårt att komma intill och om man kom intill och lade sig för att slappna av till exempel, så kom det hela tiden en strid ström av människor som också ville utnyttja just den platsen och alltså inte fick plats. Inte direkt avslappnande att veta att det är trettio personer i kö... Då känns det som om man bör skynda på sig lite med avslappningen, tyvärr, och det hörs ju hur galet det är.

När vi spaat klart träffades vi allihop på värdinnans hotellrum och där skålade vi tillsammans för våra tio första år ihop innan det var dags för en trerätters middag. Vi fick en mycket fin placering i den trevliga matsalen och ett stort härligt runt bord att samlas kring.


Som en liten aptitretare fick vi någon charkuteridelikatess, förutom sällskapets demivegetarian som fick matjessill, med pepparrotskräm och det var jättegott och trevligt att få denna bonus, tyckte vi.


Så gott som alla bestämde sig för vinpaketet till maten och då fick vi två utvalda glas vin till middagen för 260 kronor. Dyrt att ett enda glas kostar 130 spänn, men det var goda viner som passade utmärkt till rätterna, det måste vi ändå medge; en riesling och en chardonnay bjöds vi på.


Förrätten bestod av en salmalax, som vi fick veta är väldigt speciell för att den hanterats av få personer på mycket kort tid sedan den fiskats upp. Väldigt gott var det och mycket vackert upplagt.


Huvudrätten var en jättegod kummel och efterrätten en helt perfekt creme brulee serverad med svartvinbärssorbet. Vi var alla väldigt nöjda med maten och tyckte den var riktigt god och vacker.


Samtalsämnena under kvällen var riktigt roliga och vi skrattade gott åt diskussionen om vem som var snyggast av Dolph Lungren och Henke Lundqvist. Vi pratade också lite jobb, lite barn och lite allt möjligt annat. Det var riktigt härligt att få sitta och småbabbla och fnissa hela kvällen.

Kvällen avslutades i värdinnans hotellrum och klockan hann bli nästan tre på natten innan de sista av oss föll i djup och skön sömn i perfekta sängar.

På söndagsmorgonen sågs vi alla vid frukostbordet vid 8.30, så det blev ingen lång natt. Frukostbuffén var riklig och innehöll allt från rökt lax, sill och ägghalvor till hemgjord yoghurt, torkad frukt och färskt bröd. Dessutom fanns flera sorter av flingor, juice och te. Mätta och glada gick några på yogapass och annat inbokat träningspass, medan andra nöjde sig med att spaa en gång till eller slappa på rummet.

Vi behövde inte checka ut förrän klockan 14, men då hade redan flera valt att åka för ett par timmar sedan.

Det blev en fantastiskt mysig spavistelse och vi har redan pratat om att fira tillsammans igen. Kanske redan om fem år nästa gång, för varför vänta tio år när man kan ha det så här trevligt ihop?


Tjusiga teburkar med mycket gott te.

Kommentarer

Populära inlägg