Bättre sent än inställt

Hos Sofie med Åsa Ö, Fia, Cattis, Malin Catrin och Joanna

Februari är ju numera känd som vabruari och lite så blev det även för vår bokcirkel. Vi ställde in den planerade träffen på grund av sjukdom och sköt istället upp den två veckor p g a att sportlovet kom emellan. Värdinnan skickade dock ut besked om vilken bok hon hade valt i samband med att den ordinarie träffen skulle ägt rum så läsningsmässigt (och lyssningsmässigt, förstås) tappade vi ingen tid. Jättebra att det gick att lösa så smidigt denna gång. De allra flesta kunde den 20 februari stället för den planerade 6 och det kändes riktigt bra med denna flexibilitet när det kör ihop sig ibland.

Trots att vi träffades senare än vanligt blev träffen lika trevlig som alltid och några hade läst förra månadens bok Miraklet av Emma Donoghue. Vi tyckte alla att det var en väldig snygg bok för omslaget tilltalade oss mycket, men den var lite svår att komma in i och lite för seg på mitten. Det är något vi ofta pratar om - att några kapitel i mitten lätt skulle kunna strykas. Handlingen var annorlunda och upplösningen också, för var det verkligen sant att en flicka kunde klara sig utan att äta? Nej, så var det förstås inte. Sammantaget var den allmänna uppfattningen att boken var okej, men de som inte hade hunnit läsa behövde inte nödvändigtvis lägga tid på att göra det i efterhand heller. Särskilt inte som twisten faktiskt avslöjades under vår diskussion.

Vi lade också en del tid på att diskutera den resa vi har planerat ett tag, men som ännu inte fått så tydliga konturer. Vi pratade lite fram och tillbaka om olika alternativ, men det visade sig till slut helt omöjligt att komma fram till en lämplig destination. Däremot lyckades vi spika ett datum och vi bestämde att resten får vi ta via mejl.

Någon vecka senare var faktiskt allt spikat och klart och boendet rent av bokat. Hurra! Vi kommer att åka lite söderöver och sova över från fredag till lördag. Eftersom köksmöjligheterna är aningen begränsade har vi bestämt oss för att ta med saker som inte behöver tillagas som middag på fredagskvällen. Basen kommer att utgöras av skaldjur, bröd och ost. Lite sallad och kex är inte heller dumt. Exakt hur vi fördelar inköpen kan vi bestämma längre fram. Frukost ingår, så det är praktiskt.

Vi har också bestämt oss för att ha vinprovning och det ska bli spännande. Alltid roligt att få proffstips och testa nya viner!

Inför nästa träffa ska vi läsa eller lyssna på De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordgren. Kvällens värdinna berättade att hon varit nyfiken på boken ända sedan den kom 2015 och nu är det äntligen dags. Det är en journalistik bok och ingen roman, så det ska bli intressant att få ta del av den. Den finns både som pocket och som ljudbok och det brukar uppskattas.

Det är inte ofta det endast går två veckor mellan träffarna men så blir det denna gång och det blir också trevligt!Kommentarer

Populära inlägg