Flickan från andra sidan havet av Sophie G HallgrenHär kommer ett helt ljuvligt boktips! Man måste inte ha små barn att läsa sagor för för att fullkomligt älska bilderboken Flickan från andra sidan havet av Sophie G Hallgren. Det går alldeles utmärkt att köpa den till sig själv och läsa den om och om igen för att varenda sida andas kärlek och omtanke. Illustrationerna av Katarina Vintrafors fångar känslan helt perfekt och det är en njutning varje gång man vänder blad och får mer av både sagan i sig och sagovärlden vi dras in i via bilderna.

Maya fyller sex år idag och har precis haft ett härligt födelsedagskalas. Ändå känner hon sig inte glad. Hon saknar sin biologiska mamma. För att trösta den olyckliga lilla flickan berättar hennes adoptivmamma Frida sagan om flickan från andra sidan havet. 

Mamman Elena älskar sin dotter men kärleken räcker inte för att hålla hungern borta. Den lilla flickan blir allt magrare och Elena tvingas fatta sitt livs största och mest smärtsamma beslut. Hon måste hitta en ny familj till sin älskade dotter. En familj som kan ge henne både mat och kärlek.

Det är en mycket rörande och varm historia och jag har haft den stora glädjen att få vara redaktör för denna ljuvliga pärla. Det var också jag som kopplade ihop författaren Sophie med min absoluta favoritillustratör Katarina och tillsammans skapade de den magi som jag var säker på att de skulle få till. 

På baksidan av boken, som är utgiven av Whip media, står det att det är en berättelse om djup saknad och förtvivlad längtan som många barn som inte lever med sina biologiska föräldrar kan känna igen sig i och jag tycker att det är så fint och viktigt att våga ta upp detta brännande ämne. Sophie är själv adoptivförälder och därför väl medveten om tankar och känslor som kan dyka upp hos både barn och föräldrar.

Den vackra boken är tänkt för barn i åldern 6-9 år och jag är övertygad om att den kan vara en fin tröst för barn som av någon anledning inte lever med sin biologiska föräldrar. Men man kan älska den även om man är betydligt äldre än så och dessutom oadopterad - som jag. 

Den är nämligen kort och gott bedårande. Passar perfekt under vilken julgran som helst!

Kommentarer

Tack Joanna för all hjälp, och för varma, fina ord om boken! Så omsorgsfullt och engagerat. ��
Hm... Kanske det bara blev konstigt på min dator, men tecknen i slutet av kommentaren var tänkt att vara en hjärtemoji.
Tusen tack själv, Sophie, för att jag fick vara med på din resa! Jag har tydligen också bekymmer med datorn för jag kan inte gå in och svara på din kommentar, utan bara skriva en egen ny. Hmmm, skumt!
Ha en fin dag!
Joanna
Ja, konstigt.
Önskar också dig en fin dag!
Sophie

Populära inlägg