Tjohoo - ny böcker till bokcirkeln!

Finns det något så härligt som att öppna ett bokpaket just kommit med Posten? Alldeles nya böcker som ingen ännu vikt hundöron på och som doftar av papper och skvallrar om en annan värld, dit vi ännu inte tagit oss, men snart ska ledas in i.

Jag är väldigt nyfiken på dessa böcker och båda har fått fina omdömen enligt baksidestexterna och som vanligt ökar det intresset. Stefan Tegenfalk har skrivit Vredens tid och det är den första i en trilogi. Det känns alltid bra att veta att fler är på gång om man skulle tycka om personerna i boken, för det är lätt att fästa sig vid somliga romankaraktärer. Lisbeth Salander är en given favorit liksom Ewert Grens. Efter att antal böcker känns det som om de är helt verkliga och inte alls fiktiva figurer sprungna ur någons fantasi.

Om Vredens tid sägs det bland annat att det är en "väl genomarbetad och maffig debut", "en avancerad intrig" och "både fyndig och spännande" och det bådar gott.

Vredens tid är en kriminalroman där kriminalkommissarie Walter Gröhn och praktikanten Jonna de Brugge, från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet, är huvudpersoner och sanningen de närmar sig när de utreder ett antal brutala seriemord uppges vara lika osannolik som fruktansvärd.

Det låter spännande, men otäckt.

"Lite fasa efter julens mys sitter inte fel. Johannes Källström debuterar med en vass penna, ett levande språk och flödande fantasi" skriver Östgöta Correspondenten efter att ha läst Mörkersikt och det passar ju bra så här i mitten av januari.

Mörkersikt med underrubriken Annorlunda sagor om kaos innehåller sju berättelser och har sin botten i gamla folksagor. Det låter som en annorlunda vinkel och precis som Tegenfalk bygger Källström vidare på sin tanke och följer upp Mörkersikt med Offerrit som också har en underrubrik; Annorlunda sagor om besatthet. Den andra boken kommer ut först i november.

Rapporter om vad vi tycker om böckerna kommer framöver.

Kommentarer

Populära inlägg