Äntligen tillbaka hos kvällens värdinna


Hos Malin med Fia, Sofie, Gerd, Catrin, Sussie och Joanna

Det var trevligt att vara tillbaka hos kvällens värdinna för första gången på väldigt länge. Det mesta var sig likt, men det nya matbordet i köket drog genast blickarna till sig. Otroligt läckert! Det var både rustikt och turkost och vi blev alla väldigt förtjusta i det.

Oktober månads bok, Käre ledare - min flykt från Nordkorea av Jang Jin-sung hade ingen av oss läst ut, men två hade åtminstone kommit en bra bit. Båda tyckte att boken var lättillgänglig och intressant, men samtidigt att det var lite väl mycket politiska delar i den. Det är i och för sig inte konstigt, eftersom handlingen bygger just på Nordkoreas speciella politiska situation, men kanske var det lite väl detaljerat, tyckte någon.

Ofta tycker vi att det är väldigt givande att läsa en bok där verkligheten skiljer sig en del från vår egen vardag, så vi var några som tyckte att det var synd att vi inte alls hunnit med månadens bok, men tyvärr blir det så ibland. Dessvärre blir diskussionen kring boken inte så omfattande när så få läst, men vi fick i alla fall höra att den absolut är läsvärd, så kanske kan vi ge oss på den när vi får tid framöver.

Till skillnad från förra träffen, då vi skrattade nästan hela kvällen, blev denna afton i november mer allvarlig. På något sätt landade vi gång på gång i sjukdomar, omstruktureringar på jobbet och annat som inte var så upplyftande. Det är ändå skönt att vi har varandra och att man kan få lätta sitt hjärta och få sympatier från fina väninnor.

Något vi behövde bolla var vilken restaurang vi ska gå till i december. Vi började med att konstatera att vi i alla fall ska hålla oss i Kungsbacka och sedan funderade vi fram och tillbaka på olika alternativ. Till slut föll valet på @burger på Storgatan 25. Precis som namnet antyder är det hamburgare av olika slag som serveras och ett par i sällskapet har redan varit där och ätit. Båda tyckte att det var väldigt gott och det är alltid roligt när det öppnar nya ställen, så vi bestämde oss för att prova. Alla, oavsett om man kommer eller inte, måste meddela mig via mejl, som kommer alldeles snart, så vi kan få till en korrekt bokning.

Som vanligt går tiden tillsammans alltid fort och snart var det dags för kvällens värdinna att plocka fram november månads bok. Den här gången ska vi läsa förra årets Augustprisvinnare; Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemeri. Lustigt nog matchade omslaget matbordet helt perfekt i färg.

Nästa gång vi ses blir sista gången för 2016 och det är inte bara detta år som gått otroligt snabbt, utan det har alla våra år tillsammans gjort. Vi har faktiskt hållit ihop i hela fjorton år nu. Nog är det ganska fantastiskt? Tänk vad vi delat under alla dessa år!

Huttrande gick vi ut i kylan denna novemberkväll och nästa gång står det alltså hamburgare på menyn!

Kommentarer

Populära inlägg