God träff utan ny bokPå Berzelius bar & matsal med Åsa Ö, Catrin, Sussie, Heidi och Joanna

Det var en underbart sommarväder när vi träffades för vår årliga utgång i Göteborg. Den här gången föll valet på Berzelius bar & matsal, som vi funderat på förut och där några av oss ätit flera gånger. Som alltid var det en och annan som inte kunde komma och på toppen blev det ett par avhopp även samma dag, men vi var ändå en liten glad skara som träffades. Servitrisen sa att vi skulle bli fem, men vi hävdade envetet att det var sex vi skulle vara, för vi hade inte hört något om det sista avhoppet och hoppades in i det längsta att den saknade personen skulle dyka upp.

Vi visste sedan tidigare att det var en hektisk kväll för henne men hon trodde ändå att hon skulle hinna med att komma en stund, så vi höll tummarna. Inte minst för att det var just den här personen som skulle välja maj månads bokcirkelbok. Då känns det ju lite extra angeläget.

I väntan beställde vi i alla fall in både mat och dryck. En del valde tapas, andra enbart en huvudrätt och någon vräkig och hungrig typ (jag, alltså) slog till med en trerättersmeny. Mums, så gott allting var. Köttet var visst lite sådär (något överstekt, enligt uppgift) men allt annat var vi väldigt nöjda med. För min del var jag mycket nöjd med Toast Skagen, röding och creme brulee - smarrigt värre!


Den här gången blev bokpratet väldigt kortfattat för det var endast en enda person som hade läst april månads bok till denna afton, Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen. En i gänget hade läst den för flera år sedan och då är det alltid svårt att minnas detaljer som gör att man kan diskutera den annat än i svepande ordalag. Hur som helst blev vår uppfattning att det var en läsvärd bok om den nystartade avdelningen Q och kanske blir det så att vi som inte hunnit plockar fram den till semestern.

En annan sak diskuterade vi längre och det var det faktum att vår fina bokcirkel fyller femton år i år. Detta har uppmärksammats på Boktugg.se som gjorde en intervju med mig för några veckor sedan och nu pratade vi om att vi kanske borde uppmärksamma detta genom att fira på något sätt. Vi var ju på äventyr så sent som den 17 mars i år, men det skulle ändå kännas lite snopet om vi inte gjorde något speciellt.

Inget är spikat ännu men vi har några kriterier som vi känner är bra att uppfylla. Det första är att vi vill åka iväg någonstans, så det blir något extra. Vi tycker inte att en vanlig kväll på stan känns så speciellt, så vi vill gärna åka iväg. De flesta vekar föredra att åka fredag till lördag, men vi pratade också om fördelarna med att åka lördag till söndag. Om vi åker en fredag är det lite extra viktigt att det inte är så långt att åka för de allra flesta jobbar ju hyfsat sent på fredag och om man ska kunna utnyttja kvällen är det skönt om man är på plats sedan klockan 19. Åker man istället en lördag är man lite friare, men då blir å andra sidan mer eller mindre hela helgen vigd åt detta. Vi får fundera lite till på dagar.

Tanken är att åka någon gång i oktober eller november. Förra gången vi var på vift hade med oss egna lakan och hyrde en villa där så gott som alla sov i samma rum. Vi lagade också vår egen mat. Den här gången framkom önskemål om att bo på hotell och få maten serverad. Det fanns de som tyckte att det vore mysigt med spa, men också de som tyckte att det inte var viktigt alls. Detta är helt klart något som vi får återkomma till, men redan nu tipsar vi alla om att hålla både ögon och öron öppna för intressanta tips framöver.

Lite jobbprat blev det också, för det har rört lite på sig de senaste månaderna. Ett par har bytt jobb, någon har fått mer jobb än tidigare och en annan startat företag och gått kurser. Alltid kul när det händer saker.

Som vanligt sprang kvällen iväg och den där bokcirkelflickan som vi väntade så på dök aldrig upp. Så för första gången i bokcirkelns snart femtonåriga historia skildes vi åt utan att ha en aning om vad vi ska läsa under månaden. Så fort jag kom hem såg jag ett sms som nyligen kommit. Det visade sig att hon som skulle välja och inte dök upp helt hade glömt sitt uppdrag och väldigt sent plötsligt hört en klocka ringa. Kanske var det så att ... Jo, det var ju det. Vi skrattade gott åt det hela och var glada över att det inte hänt henne något, när hon inte dök upp. Nu väntar vi istället med spänning på att via mejl få veta vad vi ska läsa. När beskedet kommer ska jag så fort som möjligt byta bilden i headern, men än så länge får den nuvarande ligga kvar.

Nästa gång blir sista gången innan det är dags för sommaruppehåll och som vanligt ska vi då välja ett tema. Fundera gärna redan nu på vad ni skulle vilja läsa under sommaren. Våra teman brukar resultera i en massa bra boktips när vi återser varandra igen i september, så grubbla och berätta!

Hoppas att maj blir riktigt solig och fin, så ses vi igen den 7 juni!


Kommentarer

Populära inlägg