Mysig och spontan kväll på krogen

På Esters i Kungsbacka med Sussie, Cattis, Åsa Ö, Sofie och Joanna

Några dagar innan oktoberträffen skickade månadens värdinna ett mejl om att hon var sjuk och inte kunde ha bokcirkeln hemma hos sig. Frågan var nu om någon annan skulle ta över värdinneskapet eller om vi skulle ses ute på restaurang istället. Ganska snart stod det klart att restaurangalternativet var det vinnande förslaget och snabbt bokade en snäll cirkeltjej bord för nio personer på en restaurang.

Samma dag som vi skulle ses kom dock det ena avhoppet efter det andra och till slut var vi fyra personer som beställde in god mat på kvällskvisten. Lagom till kaffet kom en femte, men nog var det en liten tapper skara som möttes denna afton. Självklart hade vi som var där jättetrevligt i alla fall!

En enda hade lyssnat på förra månadens bok Stanna hos mig av Ayobami Adebayo, men två till hade börjat läsa eller lyssna och var så pass intresserade att vi bestämde oss för att vänta med att prata om boken till nästa träff istället. Det är trots allt roligare att prata om boken om fler än en har läst eller lyssnat. Samtalet och diskussionen flyter inte helt smidigt om endast en vet vad vi pratar om, så vi hoppas på större uppslutning nästa gång.

Annat vi pratade om denna kväll var samspel på jobbet, mänskliga relationer och hur vi bemöter varandra på olika sätt. Det är alltid både intressant och givande att få ta del av varandras erfarenheter och ibland är det också svårt att förstå vad som händer eller hur vissa saker utvecklar sig.

Vi pratade också om att många i bokcirkeln kom till Bokmässan i Göteborg i slutet av september och det är alltid roligt att ses där. Nu för tiden köper inte alla böcker på plats på mässan, utan man fotograferar böcker man är intresserad av och beställer senare hem dem på nätet eller laddar ner dem via någon streamingtjänst. Bokvärlden har sannerligen förändrats de senaste åren!

Om värdinnan inte kan ta emot som planerat ska hon oavsett presentera månadens bok och detta sköttes fint även denna gång. Oktober månads bok blev Fasanjägarna av Jussi Adler-Olsen och det är den andra delen i serien om Avdelning Q. Den första delen i serien läste vi i april 2017. Då var det endast en enda som läst boken och då skedde det inte i samband med bokcirkeln utan på eget bevåg flera år tidigare, så diskussionen om boken kan man tyvärr säga uteblev. Kanske känner sig fler manade när nu del två nu valts ut.

Så här års är det alltid lite speciellt för nu har vi hängt ihop i 16 år. Den första boken vi läste var Livstecken av Gunilla Linn Persson och den diskuterade vi i november 2002, så första träffen var i oktober samma år. Det är verkligen hisnande när man tänker på allt som hänt sedan dess.

Nästa gång vi ses är sista gången hemma hos en i gänget för det här året innan det är dags för ytterligare ett restaurangbesök.

Vi hoppas att oktober fortsätter att vara en lika härlig månad som den hittills varit ända fram tills dess!Kommentarer

Populära inlägg