Underbar resa söderut

Vilken mysig resa vi fick tillsammans! Nu är det bara ett antal timmar sedan vi kom hem och det är klart att jag är nyfärgad av vår fina tid tillsammans, men jag kan inte låta bli att undra varför vi i bokcirkeln inte åker iväg tillsammans en gång varje år. På de femton år vi haft tillsammans som bokcirkel har vi bara varit iväg två gånger förut och det finns absolut praktiska förklaringar till det för vi har länge haft hyfsat små barn som vi velat prioritera. Men nu när våra barn är rätt så stora och klarar sig riktigt bra utan oss i ett dygn borde vi faktiskt kunna kosta på oss en liten resa då och då.

Den här gången gick färden till Hotell Hovgård, utanför Halmstad. Fredagskvällen var lite kylig, men det gjorde inte så mycket för vi kunde sitta och ta ett glas bubbel i ett av våra rum istället för ute i trädgården. Det blev härligt mycket babbel och bubbel allteftersom alla droppade in. Vi tog in ett par extra stolar men det blev bara mysigare ju fler vi blev. Lite extra kul blev det förstås när vårt rum hette Höna och vi helt klart verkade ha ett henparty (= möhippa! ;) )

Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle köpa med oss skaldjur, bröd, kex och ost samt chips och godis och det visade sig vara ett mycket bra beslut. Det är saker som alla verkligen gillar och det kräver ju heller inte något kök att tala om. Bara att duka fram.

När vi kom till hotellet var det redan dukat i konferensrummet för oss och vi slog oss så småningom glatt ner för att starta kvällen med en vinprovning. Vi fick alla papper med information om de olika vinerna och sedan fick vi efter bästa förmåga försöka fylla i de tre klockor som Systembolaget har vid sina hyllor och det visade sig vara svårare än man kunde tro. Vad är sötma egentligen? Vad är fyllighet? Vad är fruktsyra? Räcker det inte med att säga om man tycker att vinet är gott eller inte? Extra kul var förstås att vi inte tyckte samma på alla viner. Superkul på så många sätt.

Eftersom vi fick papper på allt så vi kan ta med oss dessa nästa gång vi trippar iväg till Systembolaget för att köpa något gott inför helgen. Det var ju en del vi gillade, så beware, Systembolaget - här kommer vi och vill ha specialviner!

Efter vinprovningen vräkte vi ut alla godsaker som räkor, havskräftor och annat, på ett sideboard vid sidan om vårt prydliga, dukade bord och sedan fyllde vi våra tallrikar gång på gång med allt gott vi hade haft med oss. Dessutom fick vi ett stort focacciabröd, från hotellet, att njuta av under kvällen. Så snällt och gott!

Jag hade förberett en musikquiz och det är alltid lika spännande att se hur det ska gå. Man tycker ju alltid att det man själv känner till är allmän kunskap, men det gäller ju också att plocka fram den när den behövs. Det var tio låtar, så grunden var att man skull kunna ange artistens namn samt låtens titel. Året bestämde jag mig från början för att strunta i, så artist och låttitel räckte alldeles utmärkt. Sedan skulle man dessutom se ett gemensamt tema utifrån artisterna. Det är alltid extra intressant. Jag har kört liknande koncept många gånger och fått in betydligt mer avancerade svar än vad som faktiskt varit tanken. Då har jag fått dåligt samvete för att jag varit så odjup/grund/tråkig/menlös. Den här gången blev det helt perfekt. Precis som jag hoppats på!

Det tog bara några sekunder efter det att alla låtar var slut innan den första tjejen glatt utropade BOKCIRKELN! Och jaaaaaa, visst var det så. Den röda tråden via alla artister var just det. Om man tog begynnelsebokstaven  på alla artister och blandade om ordningen så fick man ordet BOKCIRKELN. Det kan vi tacka Bo Kaspers orkester, Orup, Kiss, Coldplay, Icona Pop, Robyn, Kent, Enya, Laleh och Nirvana för. Tack!

Efter en härlig partykväll gick vi och lade oss och jag vet inte hur det gick till, men plötsligt var det frukostdags. Haha, bara att pallra sig iväg och det gick riktigt fint, trots allt. Lokalen var mysig och det fanns otroligt mycket gott att äta. Frukosten var fantastiskt vacker och god och vi satt riktigt länge och pratade om allt möjligt och inte minst livet. Det är ju faktiskt ett ämne som liksom aldrig tar slut. Särskilt som det plötsligt kan visa sig att en i gänget fått/skaffat sig en ny pojkvän! Yay!

När vi packat ihop oss och tömt rummen var det dags för en tur på stan. Tre i gänget valde att cykla ner, för det fanns cyklar att låna på hotellet, medan vi andra åkte bil. Festligt nog visade det sig att de som valde att cykla var på plats i centrum innan vi bilåkare hunnit dit. Haha, det går ju inte att låta bli att skratta åt detta, men det berodde egentligen inte på själva åkandet, utan på att en bil fick stora problem när det gällde parkeringen. Att hitta en bra plats var inget bekymmer så tidigt på morgonen, men att betala för den visade sig vara galet svårt. Nåväl, till slut löste vi (de - haha) även detta med hjälp av både snälla främlingar och appar i mobilen och därmed kunde vi sammanstråla med vännerna som stod och trampade vid torget.

Jag är personligen inte så intresserad av shopping och när man dessutom är så många som vi var så tar det en liten stund att få fason på sällskapet i och mellan butikerna. Det var i alla fall väldigt trevligt och i en butik satt en liten vakthund och spanade kritiskt (eller kanske mer glatt, faktiskt) på alla som kom in. Jag kan omöjligen vara den enda som fotograferat denna pärla till hund, för hen var verkligen oemotståndligt söt där i dörren.

Men om en hund är bedårande finns det också blommor som är ljuvliga. Idag fick det bli just en sådan bukett. En ljuvlig bukett köpte jag i strålande solsken. Full av ranunkel. Vilken komplex och fascinerade blomma!

TACK, bästa bokcirkeltjejer, för en grym utflykt! Nog måste vi göra detta lite oftare?


Kommentarer

Populära inlägg