RansomTime av Karlin och Schwartz


Idag släpps den rysligt spännande kriminalromanen RansomTime av författarduon Karlin & Schwarz, det vill säga Lena Karlin och Åsa Schwarz.

Robotikprofessorn Clara Sjöberg sitter på ett tåg som frontalkrockar exakt klockan tre en eftermiddag. Det är en omskakande upplevelse i sig, men just då anar hon inte att det exakt samtidigt händer andra allvarliga incidenter runt om i Sverige. Börsen stannar, ett flygplan med en särskild person ombord kraschar och tunnelbanan står still. Vad är det som händer egentligen?

Det ska säkerhetspolisen Alex Lindhage försöka utreda och han tar hjälp av Clara som han arbetat med tidigare. De två har dessutom börjat få känslor för varandra och försöker samtidigt utforska vad det kan leda till.

På Twitter, ingen kunde ju ana när boken skrevs för några månaders sedan att namnet Twitter skulle ändras till X, kommer utpressningskrav från TimeLord. Vem står bakom pseudonymen och hur ska TimeLord kunna hindras från att skapa både fler och större katastrofer? Tiden rinner ifrån dem och det börjar bli ordentligt bråttom. 


Jag har varit redaktör för den här otroligt rappa, välskrivna och genomtänkta romanen som kommer ut på Hoi förlag och är den fristående fortsättningen på Dockfabriken som utkom 2021. Att Åsa Schwarz själv är cybersäkerhetsspecialist ger givetvis romanen en extra tyngd. Medan jag läste manuset kände jag hela tiden att allt hade kunnat hända på riktigt. Det var ruskigt trovärdigt, skulle jag till och med vilja säga. 

RansomTime rekommenderas till alla som gillar välskriven spänning där handlingen känns fullständigt aktuell och skulle kunna hända redan imorgon. Klockan 15.


Kommentarer

Populära inlägg